Translation

Zwitserland, de 'Champions League' van skigebieden

De regio Wallis (Valais) is veruit de populairste regio en bijna alle vakantiehuizen en chalets op deze website zijn in deze regio van Zwitserland te vinden. Hier zijn enkele zeer grote en moderne skigebieden te vinden zoals Crans-Montana, Les Portes du Soleil en Zermatt. Deze gebieden behoren absoluut tot de “Champions League” van skigebieden in Europa.

Zwitserland is bij uitstek een Alpenland. Wist je dat in 1928 en 1948 de Olympische Winterspelen in Sankt Moritz werden gehouden? Kiest u voor een wintersportvakantie in Zwitserland, dan kiest u voor kwaliteit. De Zwitserse Alpen nemen ongeveer zestig procent van het land in. Vanaf het balkon heeft u vaak al uitzicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen. Daarnaast biedt Zwitserland honderden watervallen en gletsjers en meer dan 1.000 meren. Bekend zijn het meer van Geneve, het Lago Maggiore, de Bodensee en de Vierwaldstättersee. Wereldberoemde bergen zijn de Matterhorn (vlakbij Zermatt) en de Eiger.

wintersport gebieden zwitserland govillaSneeuwzeker van november tot en met april

In Zwitserland zijn veel mooie uitgestrekte skigebieden met moderne liftinstallaties en uitstekend geprepareerde pistes te vinden. Over het algemeen zijn deze gebieden zeer sneeuwzeker door de hoge ligging. Vanaf november tot en met april is er daarom zeer veel keuze uit wintersport. Zwitserland loopt voorop bij enkele nieuwe ontwikkelingen, zoals freeriden, carven, sneeuwschoenwandelen en snowparty’s, maar is ook een klassiek wintersport land voor alpineskiërs en langlaufers.

Zwitserland in de zomer

’s Zomers is Zwitserland bij uitstek geschikt voor wandelvakanties, fietsvakanties en golfvakanties. Vanuit onze chalets kunt u zeer mooie wandelingen maken. Alle wandelingen en de resterende tijd naar een plaats zijn over het algemeen zeer goed aangegeven op gele bordjes. En wat dacht u van een mooie fietstocht door de bergen? Ook golfvakanties in Zwitserland zijn de laatste jaren steeds populairder. Golfbanen zijn bijvoorbeeld te vinden in Riederalp (Wallis). U golft in Zwitserland op de hoogste greens in een fantastische omgeving.

De Zwitserse keuken

De keuken van Zwitserland kent vele facetten. Hoewel sommige gerechten zoals fondue, raclette of rösti door het hele land bekend zijn, heeft elke regio zijn eigen gastronomie op basis van de verschillen in klimaat en talen. De traditionele Zwitserse keuken maakt gebruik van ingrediënten vergelijkbaar met die in andere Europese landen, maar ook unieke zuivelproducten, zoals gruyère of emmentaler, geproduceerd in de valleien Gruyères en Emmental. Het aantal sterren restaurants is hoog, vooral in het westen van Zwitserland.

Chalet Luxoise Suisse, Haute Nendaz (16 personen)

Prijs voorseizoen: €7900

Prijs hoogseizoen: €19500

Prijs naseizoen: €11600

Chalet Soleil Nendaz, Haute-Nendaz (6 personen)

Prijs voorseizoen: €999

Prijs hoogseizoen: €2350

Prijs naseizoen: €999

Chalet "Wintertime", Haute-Nendaz (9 personen)

Prijs voorseizoen: €3250

Prijs hoogseizoen: €4999

Prijs naseizoen: €2250

Chalet Zwitserse Alpen, La Tzoumaz (10 personen)

Prijs voorseizoen: €2500

Prijs hoogseizoen: €4800

Prijs naseizoen: €2050

Chalet Nendaz - Haute Nendaz, Zwitserland (10 personen)

Prijs voorseizoen: €2495

Prijs hoogseizoen: €5550

Prijs naseizoen: €3350

Chalet "Couronne", Les Collons (12)

Prijs voorseizoen: €2850

Prijs hoogseizoen: €5250

Prijs naseizoen: €3100

Chalet "Berg und Natur" in Ernen (12 personen)

Prijs voorseizoen: €3800

Prijs hoogseizoen: €4500

Prijs naseizoen: €1900

Chalet "Suisse" in Gstaad (10-12 personen)

Prijs voorseizoen: €2690

Prijs hoogseizoen: €3990

Prijs naseizoen: €2560

Chalet "Montagne Blanc" in Haute-Nendaz (8 personen)

Prijs voorseizoen: €3665

Prijs hoogseizoen: €4999

Prijs naseizoen: €3290

Chalet "Ski und Berg" in Haute Nendaz (8)

Prijs voorseizoen: €2480

Prijs hoogseizoen: €2990

Prijs naseizoen: €1450